Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

Götheborgs Cigarrfestival 2015

 

 

Den sjätte upplagan av Götheborgs Cigarrfestival ägde rum på Hotell Pigalles takterrass i Brunnsparken, Göteborg den 14-16/8. Ett utmärkt väder och ett fullspäckat utbud på föreläsningar resulterade i ett synnerligen välordnat arrangemang.
- Vi är supernöjda, deklarerar cigarrmästare Anders W. Bengtsson från Götheborgs Cigarrsällskap!

Två provningar och föredrag var på förhand utsålda innan festivalen: Europalanseringen av cigarrserien ”Freya” från Dominikanska Republiken ihop med den äkta champagnen ”Vazart Coquart” & Fils” under fredagen samt Cubaexperten William Kilanders fullödiga föredrag ”CUBA- Cigarrens Hemland”!

Vid den senare, provades den aromatiska cigarren ”Wide Churchill” som är en medelfyllig cigarr från märket ”Romeo & Julieta”. Den släpptes år 2010 under XII Festival de Habanos i Havanna. Detta högklassiga rökverk ackompanjerades av de inhemska kubanska romsorterna ”Santíago Añejo” (7-årig) och ”Matusalem” (15-årig). Deltagarna (24 st.), fick även stifta bekantskap med premiumkaffet Cohiba och två st. chokladpraliner bördiga från Madagaskar/Belgien. Provningen kryddades med sedvanliga anekdoter från William och hans vapendragare, Anders Jonasson från Habanos Nordic samt fina goodiebags och priser i den avslutande ”cigarr-quizen”. HN liksom Sweets & Cigars var samarbetspartners till den här mykcet uppskattade provningen.

Andra uppskattade föredrag hölls av Yelitze Etchenique-Lokrantz (Helsingborg) där tre olika sherrysorter provades med det relativt milda cigarrmärket, ”La Flor Dominicana” och Götheborgs Cigarrsällskaps egna cigarr-och Highlandprovning. ”Rocky Patel” har en ambition att på allvar komma in på den europeiska marknaden och bjöd därför in till en provning med en av deras cigarrer tillsammans med IPA-öl.

Minus i kanten är dock det trånga utrymmet uppe på takterrassen samt att föreläsarna fick ”skrika” när DJ skruvade upp musiken främst under fredagen. Övrig personal på Hotell Pigalle var annars synnerligen tillmötesgående och genomgående trevlig under festivaldagarna och är genuint öppna för cigarren och dess anhängare.

För att festivalen skall överleva sig själv och få ordentligt fotfäste krävs det dock ett betydligt större etablissemang till nästa år, det var ALLA enhälligt överens om!

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning